Svenska möbelvaruhus

Det finns flera stora och välbesökta möbelvaruhus i Sverige. Även om det kan vara kul att hitta en helt unik möbel i någon liten butik på en tvärgata, är det skönt att åka till de stora varuhusen för att vara säker på att kunna hitta det man letar efter. Här listas några av de mest kända, med stora utbud i flera prisklasser.

Möbeljätten IKEAikea-museum-almhult-sweden_dezeen_1568_2-0

IKEA kanske knappt behöver nämnas då det är få i Sverige som adrig har besökt något av deras enorma varuhus. IKEA är bland det svenskaste som finns och i nästan alla hushåll finns ett stort antal möbler och prylar härifrån. Det bästa med IKEA är utbudet som är näst intill hur stort som helst, och att allting är otroligt prisvärt.

Inredning och möbler hos Mio

Mio är en enorm möbelkedja med över 70 butiker utspridda över hela Sverige. Prisklasserna är låga till medel, med några extra lyxiga produkter för den som är ute efter något mer unikt och lite finare. Mio säljer både möbler och inredning och hela sortimentet går även att hitta online.

Mio släpper ofta nya kollektioner och har flera gånger samarbetat med kända designers.

EM, stort i hela Sverige

I över 50 år har EM-butikerna funnits i Sverige och hjälpt hushåll att få en snyggare look. EM håller en lite dyrare prisklass än de andra möbelkedjorna, men möblerna håller hög kvalité så det är fortfarande mycket man får för pengarna. EMs kunder är i regel de som vill ha något som sticker ut lite, och många går hit för att unna sitt hem det där lilla extra.

Textilier och möbler hos Jysk

Även om Jysk kanske är mest kända för sina bäddtextilier har de otroligt mycket och snygga möbler i sitt sortiment också. Här finns möbler både för inomhus och utomhusbruk. Förvaring är en av de sakerna som Jysk är bäst på och många åker hit för att köpa såväl stora skåp som småförvaring till barnrummet.