Vad kan man odla i en lägenhet?

Visste du om att det finns mycket som du kan odla även om du bor i lägenhet och även om du inte har balkong? Om du är lite kreativ kan även du ha ditt eget grönsaksland och njuta av färska grönsaker varje dag. Det är dessutom en fantasdownload-44tiskt vacker inredningsdetalj som kommer att göra luften i ditt hem bättre samtidigt som det ser mer trivsamt ut.

Paprika är mycket enkelt att odla och allt du behöver för att komma igång är paprikafrön. Dessa sätter du ned i lite jord och snart kommer du att vara igång. Många väljer att odla meloner av olika slag men inser snart att det inte är alltför roligt då dessa växter kräver otroligt mycket plats. De kan nämligen bli flera meter långa och till slut är det svårt att få plats med dem i en lägenhet.

Avokado är en klassiker som de flesta ger sig på att odla och det enda man behöver för att få en ny avokado är just en avokadokärna. Denna sticker du hål i med tandpetare och låter ligga i vatten och gro. Därefter planterar du den. Du kan även odla tomater inomhus men då måste de stå i ett soligt fönster. Det är dock värt att investera i en växtlampa om du vill odla tomater året om. Tomatplantor ger ifrån sig en oerhört fräsch doft i din lägenhet.

Citrusplantor går utmärkt att odla och många ger sig även på att odla apelsin. Det vanligaste är att man köper en färdig planta då dessa växter kan behöva flera år på sig att komma upp. De är dock mycket vackra och på de allra flesta går frukten att äta. Om du vill ge dig på att odla en riktig apelsin eller citronplanta är allt du behöver en kärna och väldigt mycket tålamod.